NORDLYS - INDREFJORD 2-1 (0-0)

NORDLYS - INDREFJORD 2-1 (0-0)

PDFSkriv utE-post

Gode lysforhold i Porsanger

På en grå- og regnfull dag ble alle poeng med Nordlys hjem til Karasjok.

 

Laget, 4-5-1:
Jo Richard Hovden - Vegard Samuelsen (k), Jøran Ring, Per Øyvind Røbekk, Jørn Roger Olsen - Ragnar Teisrud, Kenneth Simonsen (Simon Ring, 80 min), Tom Andre Hansen, Tim Roger Pedersen (Sverre Teisrud, 25 min), Gregor Pedersen (Marius Lyngen, 46 min) - Glenn Sandvik.
Ubenyttet innbytter:
Borgar Pedersen

Indrefjord reiste i dag innover til Porsanger for bortekamp mot Nordlys. Kampen skulle egentlig spille i Karasjok, men pga høstmørke kvelder og ingen flomlys på deres hjemmebane ble kampen omberammet til Finnmarks beste lysforhold på en fotballbane, nærmere bestemt Lakselv Kunstgressbane. Begge lag hadde før dagens kamp sanket inn 13 poeng og lå på henholdsvis på 3. og 7. plass. Vi gjør noen bytter fra helgens oppgjør mot Sørøy-Glimt, Jo Richard går inn i buret og Jøran Ring inn i midtforsvaret.

 Kampfakta

Nordlys - Indrefjord 2-1 (0-0)
0-1, 73 min: Marius Lyngen Nordtømme (Glenn Sandvik)
1-1, 83 min: Nils Mikal Gaup
2-1, 90 + 3: Nils Mikal Gaup

Nordlys er det beste laget i starten kommer seg til flere små sjanser uten å teste keeper Hovden noe merkbart. Ikke før tolv minutter ut i kampen blir Hovden testet, på en innoverskrudd corner får Jon Andreas Eira stå helt umarkert på bakerste og avslutter, en kjempe redning av Hovden hindrer scoring til Karasjokingene. Vi blir mer med i kampen etter dette men klarer ikke å skape sjanser og sette Nordlysforsvaret på noe prøver. 25 minutter ut må Tim Roger gi seg og inn kommer Sverre Teisrud. Første omgang er det mye fram og tilbake og største sjanse i kampen kommer etter 34 minutter. Nok en gang en corner, nok en gang får nevnte Eira står helt umarkert men denne gang header han knallhardt like over.

Lagene går til pause på stillingen 0-0. I pausen gjøres det ett bytte, inn kommer Marius Lyngen for Gregor Pedersen på venstrekanten.

Tidlig i andre omgang står vi og sover og Nordlys får stå med to mann alene i feltet vårt. Nok en gang er Hovden en reddende engel der bak. 55 minutter ut går Ragnar Teisrud og Jon Andreas Eira opp i duell på en corner, hardt mot hardt, hode mot hode gjør at begge blir liggende. Verst går det utover vår mann som får ett kjempe kutt i pannen og ambulanse blir tilkalt. Ragnar må til akutten for å bli sydd og inn igjen kommer Gregor Pedersen. Ikke lenge etter kampen blåses i gang igjen kombinere Marius og Glenn fint på venstrekanten, Marius slår inn i banen til Glenn som igjen bruker få touch på å finne tilbake til Marius via ett Nordlys ben. Marius kliner til fra skrått hold og 1-0 til fjordingene. Kjempescoring av Marius, som forøvrig var Marius tredje mål mot Nordlys i historien. Marius og Glenn kombinere fint like etter scoringen også, men avsluttingen fra Glenn blir for svak og for mye rett på keeper. Etter dette er Nordlys som presser på for utligningen, og når vi lager unødvendig frispark og er tafatte i duellspillet lykkes hjemmelaget til slutt. Frispark blir slått, de får stå alene og avslutter raskt, Hovden redder men på returen fra Nils Mikal Gaup har han ikke sjanse, 1-1. Per Øyvind er klokkeklar på Nordlys spillere står i offside når frisparket blir slått. Men gjort er gjort og dømt er dømt. Vi roter det veldig til for oss selv på slutten og lager nok ett unødvendig frispark og dessverre nok en gang lykkes Nordlys. Tre minutter på overtid scorer Gaup mål 2 og Nordlys går opp til 2-1. Pga Ragnars skade er det evig med tid på å få reduseringen og vi presser på mot slutten og sender alt fram, men hjemmelaget forsvarer seg godt og i det 106 minutt blåser dommer Olsen av og årets andre tap er ett faktum.

Brette opp ermene
På en grå og regnfull kveld taper guttene mot høstens formlag. Man føler at tapet kunne vært unngått men all ære til det Nordlys har fått til og måten de har reist seg etter en laber vårsesong. Vi hadde ikke dagen og taper for første gang i år på bortebane. Så det er bare for guttene å brette opp ermene til neste kamp som er førstkommende lørdag mot Kautokeino på Breidablikk. Kampstart kl 1700. Da kan vi hjelpe Nordlys og holde Kautokeino bak seg på tabellen.

Dagens sitat:
"Nordlys spillerne spring jo som dem har stjelt skoan"
Borgar Pedersen var meget imponert over farten på enkelte av guttene fra Karasjok.

© 2018 - Indrefjord Idrettslag
   
| lørdag, 22. september 2018 || Tilrettelagt av: Rune Sandvik |